Inreda vardagsrummet

Vardagsrummet är en central del i de flesta hem. Det är också ett rum med ganska tydlig identitet; man använder det för att samlas och umgås, vare sig detta är för en stund framför teven eller bara samtala. På grund av detta kan man ofta göra generella drag i hur man ska inreda vardagsrummet som ändå passar majoriteten.

Soffan

Ett perfekt ställe att börja med i vardagsrummet är såklart soffan. Detta är i regel den största möbeln i rummet och drar till sig en hel del fokus. Beroende på hur mycket utrymme man har att arbeta med finns det många olika varianter av soffor man kan använda sig av. Divansoffan är en stor höjdare för tillfället, dels för att de kan rymma många personer på en gång och divanen erbjuder dessutom extra möjligheter för att ligga bekvämt i utan att behöva vrida huvudet 90 grader för att kunna se på teve.

Bord

De flesta föredrar att ha ett bord tillsammans med soffan, det är trots allt den perfekta avställningsytan för saker som glas, skålar och allt annat man drar med sig in i vardagsrummet. Igen så finns det väldigt mycket att välja mellan, både vad gäller färg och design, så det är inte lätt att rekommendera en sak över ett annat. Ett roligt tips som Elle delade med sig av var hur man kunde göra sitt eget soffbord i betong, vilket kan passa mycket bra om man satsat på många hantverk eller bara en allmänt rustik känsla i vardagsrummet.

Detaljer

Men även efter de stora möblerna kommer man ju inte att få ett hemtrevligt vardagsrum innan man sett över detaljerna. En bestående trend är att använda sig av kuddar med härliga kuddfodral för att pryda soffan och eventuella andra sittmöbler som hamnar i vardagsrummet. Detta är också ett smidigt sätt att kombinera färger och få möbler och andra inredningsdetaljer att passa ihop med varandra.