Äntligen dags att påta i trädgården

Äntligen är det dags att börja påta i trädgården. Eller ni kanske redan har börjat och förberett en massa inför sommarens odlingar?

Nåväl, sommaren är för oss flesta en härlig tid då vi får ha möjlighet till att skapa något i våra trädgårdar. Vissa har stora trädgårdar medans andra har mindre. Vissa odlar på balkongen och andra har kolonilott där man får utlopp för sin trädgårdsodling. Det spelar inte så stor roll hur man har det utan mer att man får hålla på och odla något som ska växa och förgylla vår vardag.

Det behövs alltid verktyg och redskap när man håller på och om du ska köpa någon present till en vän med trädgård så kan du alltid köpa något som är trädgårdsrelaterade. Det är uppskattade presenter. Det kan alltid vara skoj att få inspiration till sina trädgårdar. Och det finns mycket att hämta online genom att kolla in hur andra har gjort med sina trädgårdar.

Även på TV så finns det ett antal program som kan skapa lust att hålla på med växter och sin trädgård. Den senaste i raden är Karl Fredrik på Österlen, här får man följa en trädgårdsmästare både hemmavid men också hur man binder fina buketter. Det ges en massa tips och råd hur man bland annat klipper ett citronträd. Program som dessa kan ge stor inspiration hur man själv ska göra i sin egna trädgård och det behöver inte alls bli exakt likadant.