Börja planera redan nu för sommarens altanbygge

När våren börjar närma sig är det dags att planera altanbygget. Så fort tjälen i marken släpper och våren tittar fram kan det tilltänkta altanbygget starta. Anledningen till att tjälen måste bort innan du kan börja är för att det är otroligt svårt att gräva hål för plintar när marken är frusen.

För att altanen ska vara säker och framför allt stadig behöver du gjuta plintar. Det är en enkel procedur men det tar lite tid. Använder du traditionell betong till plintarna får det inte vara under fem grader på nätterna. Det finns dock vinterbetong om du vill starta tidigt när det fortfarande är riktigt kallt nattetid.

Beställ gärna virke till altanen i förväg, på så sätt kan du få det levererat på utsatt tid och du slipper bära själv. Du bör även planera in hur du vill att den slutgiltiga altanen ska se ut, om den ska ha ett räcke runtom och så vidare.

Altanräcke är både snyggt och säkert

Det finns flera fördelar med att ha ett räcke runt altanen. Förutom att det är riktigt snyggt med ett räcke är det också en säkerhetsåtgärd, speciellt om altanen är högt upp. Ta en titt online och se vilka räcken som finns tillgängliga.