Fixa badrummet

Renoveringar behöver inte avta bara för att det är vinter. I det här inlägget tänkte vi prata lite om badrummet. 

I badrummet vill man ha det fräscht och snyggt, men bor man i en äldre villa kanske det är våtrumstapeter på väggarna och våtrumsmatta på golvet. Det ser inte så lyxigt eller fint ut. Det är helt okej att renovera badrummet själv, men det kräver lite mer kunskap än att tapetsera om i vardagsrummet. Du borde dokumentera hela arbetet så att en besiktningsman kan studera fotona och bedöma att allting har gått enligt fastställda lagar. Var försiktig när du ska lägga våtskiktet.

Här är det lättast att man gör ett fel och då gäller inte försäkringar längre. Vi rekommenderar att våtskiktet fixas av experter. Ytskiktet är lättare att göra om utifall det skulle bli fel. Det bästa är att använda kakel på väggarna. Man kan också använda väggklinkers om man vill. Är badrummet redan kaklat går det att kakla eller lägga klinker direkt på det gamla. Men byggexperterna poängterar att detta inte ökar livslängden på badrummet. Du har fortfarande ett gammal badrum, du har bara ändrat utseendet. Se alltså över att det gamla badrummet är i gott skick innan du beslutar dig för detta.

Vissa vill ha mycket färg i sitt badrum och då låter kakel ganska trist. Kakel behöver inte vara vita små fyrkanter. Det finns ett mycket stort sortiment av kakelplattor i olika storlekar och färger. Man kan skapa mosaik på ena väggen i en färg och sedan välja en mildare färg till resten av badrummet. Många företag erbjuder hemleverans och kan även skicka ut prover som du kan få titta på innan du bestämmer dig. På nätet finns flera bra byggkanaler som visar hur du går till väga för att sätta upp kaklet. Och det är alltid bra att rådgöra med en VVS-specialist också för att få ett sådant bra resultat som möjligt.