Himmelskt sovrum

Sovrummet är en plats som ska inge lugn och det är i sovrummet man vilar och samlar energi för att orka med och må bra. Därför ska sovrummet inredas så harmoniskt det bara går med mjuka textilier, varma toner och inredningsdetaljer som skapar harmoni. Teknikprylar och skarpa färger får gärna hålla sig utanför sovrummets väggar. 

sovrumInredning

Den mest centrala och utmärkande möbeln i ett sovrum är sänggaveln. Ofta är det sängen som är central i rummet och då gäller det att hitta en sänggavel som har den stil, form och färg som faller i smaken. Ett tips om du vill satsa på en sänggavel som är lite unik är att kolla på modeller från AZ Design. Det är en stoppad sänggavel i tyg med otroliga snygga detaljer. Genom att ta in en tygklädd sänggavel i sovrummet skapar du en mjukare stil som passar sovrummet bra.  Till denna är det bra att matcha med kuddar och överkast i samma stil, gärna med en pläd på fotändan på sängen. Genom att ta in många textilier i sovrummet blir inredningen mer harmonisk.Förutom sänggaveln brukar ett sovrum ofta innehålla en byrå av något slag och kanse en fåtölj. Det beror helt på hur stort rummet är hur man kan möblera. Det som är bra att tänka på är att inte skapa ett för rörigt intryck i sovrummet, satsa heller på färre möbler för att ge luft och rymd i rummet.

Feng Shui

Att inreda efter Feng Shui passar bra i ett sovrum. Dess mening är nämligen att inge lugn och skapa harmoni. Vill du inreda ditt sovrum efter Feng Shui kommer här några tips hämtade från en artikel i amelia.se:

  • Satsa på mjuka färger i naturtoner. Skarpa färger skapar oro.
  • Placera sovrummet i den del av hemmet där det är lugnast, gärna i väderstrecket norr
  • Sätt gärna upp bilder på dig och din sambo i sovrummet, det ger en positiv effekt, gära i kombination av doftljus och dämpad belysning
  • Dator, pärmar och telefon som är kopplat till arbete bör inte finnas i sovrummet. Det kan skapa stress
  • Undvik hyllor och lampor ovanför sängen

Det viktiga då man inreder sitt sovrum är att hitta en stil som passar just ert hem och smak. Hittar ni en stil ni gillar inger det lugn och ni kommer att känna att sovrummet är en plats för vila och återhämtning. Sovrummet är det personligaste rummet i ert hem och där ska ni verkligen känna er hemma.