Hyr ut din privatbostad

Det är populärt att idag hyra ut sin privatbostad istället för att sälja den under en valfri tid. Ett första steg är att gå in på skatteverket för att se hur mycket skatteavdrag det blir på din bostad, sök på beräkningshjälp när du hyr ut din privatbostad. Du fyller i uthyrningsår, vilken typ av bostad, om bostaden, uthyrning. Hyra ut din bostad skattefritt upp till 40 000 kronor per år.

Håll koll på reglerna

Det är viktigt att du ordnar ett ordentligt hyresavtal, besiktningsprotokoll och nyckelkvittens. Du kan göra en kreditupplysning på personen och bjuda in för en visning för att vara säker på att det blir bra för båda parter. Vid uthyrning av privatbostad så är det viktigt att sätta sina egna regler och inte tänka så mycket på vad som är viktigt för andra?

Är du även en hundälskare och tycker om att röka inomhus, kanske sådana regler inte är så viktiga för dig. Viktigt också att du tänker på att skaffa rätt  om någonting skulle ske. Det finns även andrahandsförsäkringar. De är bra att skaffa då vanlig hemförsäkring inte täcker om någonting skulle hända då du hyr ut i andra hand. Hitta något som passar dig och dina behov.