Inredningstrender just nu

Nu är det dags igen! Det finns alltid spännande trender inom inredning som är värt att ta sig en titt på. Stilar och idéer utvecklas hela tiden och kan inte bara locka oss till att prova dem i våra egna hem utan även inspirera oss till att komma på helt egna inredningar som passar oss personligen.

Industritrenden

Detta är en till trend som fortsätter att vara populära. Här är det material som sten, betong och metall som verkligen dominerar. Många väljer att kombinera detta med med detaljer specifikt ämnade att mjuka upp inredningen. Toner från blått till turkos har dykt upp som mångas favoriter som accentfärger till denna stil.

Hållbar inredning

Fler och fler rör sig bort från det skrikiga och extrema i inredningen idag och istället välja material, former och färger som står emot tidens tand. Åter igen kan vi se inslag av ränder, rut- och blommönster. Många ljusa basfärger blandas gärna med mörkare accentfärger som terrakotta, grönt och mörkblått. I dessa hem ser vi även fiskbensparkett komma tillbaka

Retroinspirerat

Vi ser även spår att härledningar tillbaka till tidigare trender i allt som inspirerats av art deco-stilen som dök upp på 1920-talet och var populärt i omkring 20 år. Saker som tigermönster, stora fjädrar både som motiv och fysiska objekt pryder hem i denna stil. Men man kan även finna blanka och kromade föremål med mjuka och kurviga former i mycket som inspirerats av denna period och stil.