Drivvedsinspiration

Drivved är något som verkligen ger den där genuina lantliga och rustika känslan och även imitationer kan göra sin del i ett rums förbättring. drivved i mängderHär nedan kommer en lista med ett antal coola projekt som på något sätt har involverat drivved i designen. Ta inspiration och gör något själv med idéerna. Även om det bara är några mindre prydnader. Så länge du sänker tänderna i projektet och låter idéerna flöda kommer du få ett för dig värdefullt resultat.

Vägg i drivvedsimitation

Som ett komplement till de klassiska vita väggarna eller vitkalkade träpanelerna så kan man också välja att försöka få den gråa drivvedskänslan på träpanelen. För att nå en extra bra känsla kan man förutom att betsa den även borsta panelen innan man färgar den. Detta för fram träets struktur och för oss än närmare den efterlänkade effekten.

Drivved som målarduk

Konstverk på drivved är något som passar perfekt i en lantlig miljö och kan vara en passande start på en egen konstnärskarriär. Motivet behöver inte alls vara speciellt avancerat och kan vara så enkelt som ett namn eller ett ordspråk.

Sovrummet

I sovrummet har vi många inredningsdetaljer som kan drivvedifieras på samma sätt som i första tipset. Först och främst kan en huvudgavel i drivvedstextur verkligen föra samman känslan från de andra rustika elementen i rummet. En sista idé är en stege i vädrad textur. Den kan ställas mot väggen och agera klädhängare och samtidigt förmedla den lantliga känslan både i form och funktion.