Inreda på liten yta

Som student eller person som bor i storstan så är man tvungen att nöja sig med mindre lägenhet och mindre hus. Det betyder att man måste lära sig att inreda små ytor utan att möblemanget känns inslängt och trångt. 

Stapelbart

Ett av de bästa knepet är att använda sig av inredningsdetaljer och möbler som går att stapla. Köp köksstolar som kan staplas på varandra och stå mot väggen under de dagar det bara behövs en eller två. Du kan lätt få plats med gäster men inredningen tar inte plats när du är själv.

Fler funktioner

Se till att möbler och prydnader har fler en en funktion. En soffa kan också ha förvaring under sig, eller gå att dra ut till en bekväm säng. Köksbordet kan också agera som skrivbord och de fina lådorna med saker går också att sitta på. Om en möbel fyller två funktioner, behöver du inte försöka klämma in ett helt hushåll på 30 kvadratmeter.

Utnyttja väggarna

Tänk på vilken yta som finns om man räknar med väggarna, helt plötsligt är lägenheten tre gånger så stor! Förvara saker lång uppe på väggarna så får de plats utan att dra fokus från tavlor och inredningsdetaljer. Man kan även ha en säng på väggen, som man fäller ut på kvällen. PMIAB är ett företag som har utvecklat den här idén för att erbjuda hotell som har små rum, men de säljer dem även till privatpersoner. Du får så mycket golvyta att använda om sängen inte står i vägen under dagarna.

Städat och snyggt

Rensa bort och sortera bland saker och kläder. Se över hur mycket du verkligen använder och vad som verkligen får plats. Vissa saker kan man förvara i vindsförrådet, men det som bara ligger och skräpar kanske gör mer nytta på tippen eller hos Myrorna?Om du håller lägenheten städad och snygg kommer rummen eller rummet att kännas större och det är även trevligare atmosfär i hela lägenheten. Minsta lilla röra gör att det känns trångt igen så var noggrann att lägga tillbaka sakerna där de ska vara efter varje användning.