Lyckas med trädgårdsfesten

Avrunda semestern eller sommaren med en härlig trädgårdsfest för vänner och familj! Med bra planering spelar det ingen roll vilket väder som väntar, ni kan kalasa på precis som vanligt. Vi har samlat några tips och saker att tänka på innan du skickar inbjudningskorten för att hjälpa dig att lyckas med årets bästa trädgårdsfest.

Plats för sol och plats för regn

Se till att ni har utrymme i trädgården där man kan njuta av solen i sköna fåtöljer eller sitta i gräset på filtar. Skapa små samlingsutrymmen där du vet att solen kommer att vara under festligheterna. Dekorera platserna med solcellslampor i träden och lyktor på bord eller trädgårdsplattor. Likaväl borde du se till att det finns utrymmen utomhus med skydd för regnet. Du kan antingen hyra ett partytält eller har solsegel redo att fälla upp över uteplatsen. Regn ska inte stoppa den här festen!

Dekorera mera

Var inte rädd för att fylla trädgården med dekorationer. Du kan unna dig några nya utomhusdekorationer och använda detaljer du vanligtvis har inomhus. Köp några mjuka filtar och fina lyktor för rätt stämning i trädgården. Du kan plocka in och plocka undan en del efter kalaset. En trädgårdsfest ser mycket mysigare ut med många olika ljuskällor, flera platser att umgås på och fina detaljer att beundra medan gästerna njuter av vädret och atmosfären.

Tillgänglighet

Festen flyter på bättre om saker är nära till hands. Ställ ut glas och vattenkaraffer där man hämtar dryck. Ha soppåsar och korgar för pant och glasflaskor utspridda vid sittplatserna så gästerna inte behöver bära runt sitt skräp. Lägg också ut servetter på flera platser. Lägg ut en extra hallmatta eller liknande om du tror att många kommer att gå in med skorna för att gå på toaletten.