Ordna med laddstolpar i din bostadsrättsförening

Antalet elbilar i Sverige ökar för varje år. Så sent som februari 2022 var drygt hälften av alla nyregistrerade bilar antingen elbil eller hybridbil. I takt med att det händer utvidgas också den svenska infrastrukturen för laddning. Nu kan din bostadsförening bli en del av rörelsen bort från fossildrivna bilar och mot ett mer hållbart bilägande.

Gör det lätt och billigt att ha elbil

Genom att installera laddstolpar kan din bostadsrättsförening göra livet enklare för de boende som har elbil. Med laddstolpar tillgängliga i bostadsrättsföreningen kan elbilsägarna i föreningen känna sig trygga i vetskapen att de alltid har tillgång till laddning. Genom att gå över till ett gemensamt elnät kan föreningen dessutom göra stora besparingar, då det möjliggör en lägre energiförbrukning och ett lägre fast elpris.

En lönsam investering

Att ha säker tillgång till laddning i anslutning till hemmet är attraktivt för potentiella bostadsköpare, som antingen har eller funderar på att skaffa elbil. Om du väljer att investera i elbilsladdare till din förening kan det alltså höja värdet på bostadsrätterna. Det visar dessutom att föreningen tänker på hållbarhet och värnar om miljön.