Tillbaka till landet

shutterstock_223411315Är det något som aldrig riktigt går ur stil i Sverige så kan det nog vara den lantliga inredningsstilen. Medan populariteten ju naturligtvis går i vågor finns det alltid de som härleder till svunna tider med denna typ av inredning. Låt oss ta en närmare titt på vad som karakteriserar stilen och vilka saker man ofta hittar däri.

Grunden

Börjar man från grunden så börjar man ju såklart med färgen på väggar, tak och golv. Här finns det en hel att välja mellan, men vitt och naturträfärgat är några av de mest dominerande inom den lantliga stilen. Dock så kan man få väldigt många färger att passa beroende på utförandet, hittar man till exempel en tapet med något äldre mönstring så kommer färgerna ofta kunna passa in oavsett.

Materialen

Den lantliga stilen får man enklast genom att använda sig av trä, men även andra naturmaterial som sten kan lämpa sig riktigt väl. Tyger är också något som verkligen kan hjälpa till att skapa rätt ton för ett rum, så länge man håller sig borta från mer abstrakta mönster, randigt och rutigt är mycket mer passande. Det man helst bör undvika är ju såklart plaster, de blir ofta lite väl moderna för att verkligen skapa en lantlig känsla. Vill man använda sig av metall som inslag är mässing och koppar två typer som ofta matchar stilen och de andra materialen riktigt väl.

Detaljerna

Det är många stilar som verkligen fångas perfekt när man skapat de rätta detaljerna och den lantliga stilen är helt klart en av dem. Här har man faktiskt även en hel del utrymme att sätta en personlig prägel på sin omgivning utan att bryta mot stilen. Man kan använda sig rikligt av allt från blommor till böcker och fortfarande ha en tydlig ton av det lantliga.För tips och inspiration kan man alltid använda sig av internet.