Trendiga badrum

Vi lägger allt mer pengar och omsorg på inredningen av våra badrum, och fler och fler väljer nya spännande lösningar istället för det klassiska badrummet med vitt kakel och våtrumsmatta. Samtidigt blir badrummen även större och större, och vi förknippar en stort, välinrett badrum med lyx och avslappning. Vi väljer också allt oftare blandare och andra detaljer i badrummet i lite mer spännande metaller som mässing eller helsvart metall. Enligt Villatidningen så spenderar vi svenskar så mycket som en timme varje dag i vårt badrum, vilket kanske är en förklaring till att vi i allt större utsträckning väljer att fokusera på inredningen här.

Kakel

Även om vitt kakel alltid fungerar, och i princip aldrig kommer att bli omodernt, så är trenden med mer ovanligt kakel tydlig. Allt fler väljer sexkantigt kakel eller kakel med spännande mönster. Vi låter kaklet ta plats och synas i badrummet på ett helt annat sätt än förut.

Färger och andra trender

Några av de mest trendiga färgerna 2016 i badrummet är lindblomsgrönt och aprikos, mjuka färger som ger ett ombonat intryck i badrummet. Industritrenden som varat i våra hem ett tag, kommer att hålla i sig, och man kommer därför att se fortsatt ”tuffa” material och grova ytor även i badrummet. Mässing är fortfarande ett trendigt material, och passar på såväl blandare som inredningsdetaljer i badrummet. Oavsett vilken trend du gillar, så är den stora trenden just nu att verkligen göra badrummet personligt, och att lägga ner mer tanke, tid och pengar på inredningen av detta. Det finns mycket att välja på när det kommer till både badrumsinredning i form av inredningsdetaljer, men också när det gäller de större sakerna i badrummet som badkar, dusch, handfat och toalett. Fundera på vilken typ av badrum som just du vill ha. Idag finns fler möjligheter än någonsin att ge ditt badrum en personlig stil.