Börja inreda

Om man har tröttnat på sitt hem och känner att man vill ha något nytt kanske det kan vara en bra idé att antingen renovera, inreda eller varför inte göra både och.

Golvet

Att renovera eller lägga nytt golv behöver inte vara så svårt som det låter, givetvis lite beroende på vilken typ av golv man väljer. Idag finns det många olika typer av golv att välja mellan som till exempel trägolv, klickgolv, stengolv eller kaklat golv. Innan man väljer golv är ett bra tips att noga tänka igenom hur man avser att inreda övriga rummet och sedan välja golv utifrån det.Lägga golv

Taket

Enklaste sättet att förnya ett tak på är att måla om det. Det man ska ha i åtanke om man eventuellt planerar att renovera sitt tak är att detta påverkar rummet ganska mycket och även vad man väljer att hänga i taket i form av lampor och andra utsmyckningar. Ett bra tips om man vill ha ett modernt tak är att sätta upp spotlights i taket, även kallat punktbelysning, vilket gör att taket känns öppet och luftigt.

Väggarna

Väggarna i ett hem ger stora möjligheter vad gäller både renovering och inredning. Man kan lugnt säga att det i princip bara är fantasin som sätter gränser för vad man kan göra. I huvudsak kan man säga att det finns två sätt att gå tillväga om man vill förändra en vägg, antingen så målar man om den eller så tapetserar man om den.Viktigt att ha i åtanke när man ska göra något med en vägg är att denna ofta påverkar rummet mer än man tror, till exempel så ger lodräta linjer på väggarna höjd åt rummet medan vågräta linjer gör att rummets takhöjd upplevs som lägre.