Varför köpa dyrare möbler?

I den tid när man kan köpa ett soffbord för en femtiolapp och en soffa för tre-fyra tusen, undrar säkert många varför man ens ska bry sig om de dyrare butikerna? Vi tänkte ge några skäl. 

Hållbarhet

Dyrare möbler innebär oftast att det är rejäla material i bra kvalité. Priserna är satta för att företagen ska göra vinst och har man använt dyra material för att skapa möblerna så måste man ta mer betalt.Men dyrare material har oftast flera fördelar, varav en är hållbarheten. En Hästens säng eller soffa från Stegbo har en livslängd på tio-trettio år medan en säng eller soffa från IKEA eller andra billiga möbelvaruhus kanske håller fem år. Istället för faner och målade spånskivor får man träskivor i ek eller furu som håller i flera årtionden.

Arbetsförhållanden

Dyrare möbelvaruhus ställer högre krav på sina arbetare och på arbetsplatserna. Det är professionella möbelsnickare som skapar deras produkter och de vill ha semesterdagar, rättfärdig lön, bra arbetsmiljö och möjlighet att utvecklas. Det kostar lite mer än att anlita en fabrik i Kina där arbetarna bara få några kronor i timmen.Genom att köpa möbler från företag som uppfyller kraven för bra arbetsförhållanden, så tar du ställning och hjälper till att motverka hemska arbetsförhållanden och slavlöner.

Miljön

Vi vill att alla ska värna om miljön, men tyvärr gör inte alla det. När du köper möbler kan du googla företaget och se om vad de gör för att skona miljön. Företag som försöker göra så miljövänliga produkter som möjligt får betala lite mer och det kommer också att visa sig i slutpriset.